The design approach for this project is to thread educational and retail programs into a positive feedback loop, combining both public and private educational platforms which are beneficial for visitors and the community.

The main building to the east of the site and the small-scale volumes to the north encircle the central sunken plaza, which is accessible from two exterior stairways at ground level. A large area of glazed façade compliments the neat form of the buildings while allowing for a bright interior with natural light.

The small-scale volumes, highlighted by their geometric shapes, enliven a casual atmosphere while contrasting with the larger mass of the main building. The sunken plaza is conceived as a retail-educational campus, encouraging public-private collaboration. CLOU believes through successful development, people of all ages can be given a great place to gather, have fun, and learn.

项目的设计重点在于将教育与商业功能形成互动共享关系,将共享与私密结合的教育平台回报给到访者与公众。

场地东侧的主体建筑、北侧的小型建筑体块均环绕着中心下沉广场为中心,围合出一片开阔的公共空间。主体建筑上下贯通的阶梯平台面朝广场,大面积玻璃幕墙减轻建筑体量感,与平台相得益彰,并提供了充足的自然采光与人工照明。

北侧小型建筑的体量与主体建筑产生鲜明对比,辅以则彩色几何趣味造型,增加活力氛围,吸引人群视线。下沉广场为公众提供一个绝佳的场所来学习、成长与娱乐,并将学校与私学机构在户外密切相连。CLOU相信通过成功的拓展,这里将成为不同年龄层的人们聚集,娱乐,学习的场所。

Vanke Feicui Education Centre

万科翡翠成长中心