CLOU’s design aims to connect the living, retail and social spaces, into a symbiotic ‘three-body spatial system’.

The proposal is located in the newly planned Wuhou District of south-west Chengdu. The site is positioned adjacent to the intersection of two main roads as well as two new metro lines which will connect this area directly to the city centre.

The project contains a variety of program such as retail, residential, and SOHO apartments. With this programmatic mix, CLOU sought to resolve design challenges such as avoiding a dark and canyon-like retail street amongst high towers and orientating the six towers appropriately for the apartment types in each.

Outdoor basketball and yoga courts, an urban farm, a green lab, pop-up stores and a landscape staircase act as outdoor public gathering spaces and main attractions. These elements weave through the south and north section of the project. The multi-functional and civic aspects of this project fulfil people’s various needs to pursue interactive, healthy and exciting lifestyles at one destination.

CLOU的设计旨在创造出让居住空间、邻里社交空间、商业空间平衡交织的“三体成都”。

项目位于成都市西南部的武侯区,紧邻城市主干道,新的地铁3号线与9号线将在此交汇并直达市中心。

项目包含商业、类住宅、冠寓、SOHO等多种业态,在此基础上,CLOU试图通过设计解决综合类项目业态相互的影响与挑战,比如:如何避免高密度住宅塔楼易形成的暗淡狭长的商业街;如何适宜的布置六栋塔楼朝向使各自公寓类型受益。

室外篮球场、瑜伽场地、都市农场、绿色实验室、快闪店、景观台阶等多为室外公共聚集空间和亮点贯穿于项目的南北两区之间,形成多层次的公共空间和市民生活层次,满足人们对于互动、健康及新鲜生活方式的追求,吸引人群在自汇聚。

Starry Street Chengdu Wuhou

成都武侯星悦荟