The river Yangtze has allowed Wuhan to become the main economic port city in central China, as such much of the trade and culture revolves around the importance of the river. Leitmotifs associated with the river are the focal point of CLOU’s design for the Longfor Wuhan River Walk Mall.

CLOU designed three individually themed atria spaces which provide a unique framework for movement, way finding and social interaction, and encourage visitors to explore and dwell spontaneously as well as via defined retail and leisure objectives.

‘The Bridge’ The atrium space offers an atmosphere for customers to meet, hang out and celebrate.

‘The Source’ Celebrating Wuhan’s connection with water since it has sustained life for thousands of years.

‘The Gorge’ A narrow atrium space extends across several stories providing framed views of the sky. Like various stratum of a gorge, the void of each level is different in shape and size creating a feel of exploration.

Many of the tangible experiential touch points required to transform a mall into a vibrant leisure destination will be found alongside these 3 atria voids. These spaces will serve as a platform for creative events and hosting of exciting marketing activity, lined with varied F&B venues to create the unique environment that will encourage the increased social interaction which leads to increased dwell time and ultimately increased spend. CLOU believes that the physical environment needs to be every bit as memorable as the goods and activities on offer, without creating the kind of sensory overload that a theme park aesthetic can impose.

As part of the immersive design approach CLOU proposes a range of bespoke event installations populating the public realm providing experiential focus points to delight visitors. The multi-sensory and events based concept behind the design presents a series of spaces which offer the visitor a real and visceral shopping experience that is out of the ordinary, constantly evolving and capable of attracting all shopping profiles from the casual visitor to the family outing to the dedicated follower of fashion.

CLOU’s design builds an environment which encourages visitors to come back time after time, by creating and framing experiences that would stay with shoppers long after they’ve left the site.

随着长江流域周围的经济与文化发展,武汉逐渐成为中国中部的一个主要经济港口城市。与长江有关联的重要元素成为了CLOU龙湖武汉江边漫步购物中心的主要设计思路。

CLOU设计了三个独立主题的中庭空间,为商场的动态,指引与社交提供了一个独特的框架, 同时通过定义的商店与休闲目标去鼓励顾客发自内心的去探索享受空间。 ‘桥’ 中庭空间为顾客提供了一个相遇,欢聚与庆祝的氛围 ‘源’ 体现了武汉与水的紧密联系,由于水使得生命在过往的几千年延续繁衍 ‘峡谷’ 一条狭窄的中庭空间向上延伸跨至多层,为顾客框出望向天空的不同视角,如同一条峡谷的不同地层,每层的中空空间在大小与形态上都各不相同,激发了探索的欲望。

许多这些将一个商场转变为一个动感的休闲去处所需的经历触点都可以在这三个中庭被发现。这些空间将会作为一个创意活动平台,举办令人激动的市场活动以及配有不同的餐饮卖点,为商场创造一个独特的环境来促进顾客之间的交流,同时带来更加长久的停留时间并最终将收益最大化。CLOU始终相信,环境本身需要力求在每一点上与提供的商品和活动一样令人印象深刻,同时又不带有如同主题公园一般的过度感官冲击。

作为设计方法的一部分,CLOU提出了一系列订制装置来填充公共空间,提供更强的经历触点来愉悦顾客。这种以多重感官以及不同活动为基础的设计概念体现了提供更加真实并且发自内心的购物经历的空间,不同于传统的模式,而是不断转变,从而可以吸引更多的购物人群,从一个随意的参观者,到一个家庭或一个热忱的时尚追随者。

CLOU的设计通过创造一个可以在顾客离开商场后长久伴随的购物感受和体验,建立了一个促使顾客反复来到的环境。

River Walk Wuhan

龙湖武汉天街