CLOU seeks to create a building of learning and discovery which eliminates the separations often found in traditional learning environments.

The central space on each level offers themed activity zones such as an indoor running track, a children’s library and an auditorium area. These spaces support social connectivity among the 12 kindergarten classes providing opportunities for ‘free play’ and multifunctional activities.

A music room and an art studio with direct access from the central spaces complement the classroom activities. Back of house program such as the kitchen and teachers offices can be discovered and observed by the children through large panorama windows.

CLOU will be developing the design manual for future NOBO kindergartens from the premise of their educational vision as well as the mind’s eye of a child.

CLOU试图设计一座构建学习与发现的建筑,从而消除经常存在于传统学习环境中的隔阂。

建筑每层的中心广场为小朋友提供了不同的主题活动区域,例如室内跑道,儿童图书馆以及一个集会礼堂。这些空间给幼儿园内的12个教室提供了有助于社交联系的自由玩耍平台及多功能活动区域。

能直达中心广场的音乐教室,美术教室和图书馆为教室的学习活动提供了辅助。 其他的服务功能区,例如厨房或教员办公室,都设有宽广的观摩窗户,让这些空间也能成为小朋友的发现之地。

CLOU将会从自己的教育视野和孩子们的内心出发,继续为德威幼儿园深化未来的设计蓝图。

Nobo Daqing Free Play

诺博大庆自由玩耍