We are happy to share Vanke Daxing has won the best shopping centre - interior design - category at the 2018 Red Dot Design Awards.

Nicknamed ‘The Terrace,’ the shopping centre prioritizes good gathering space around the central atrium through a series of suspended indoor galleries and balconies. Having observed that urban activity in Beijing often takes place indoors, CLOU attempted to create an urban environment within the mall.

Statement by the jury: 'The interior architecture consciously blurs the boundaries between indoors and outdoors. Meeting places and walkways bring urban life skilfully into this shopping centre.'

我们很高兴与大家分享—万科大兴赢得了2018红点设计大奖最佳购物中心—室内设计类。

这个也被叫做‘露台’的购物中心通过一系列围绕中庭的室内悬挑展馆与平台,创造了完美的聚集空间。通过观察到北京大多数的城市活动发生在室内,CLOU希望在商场内创造一个城市环境。

评委评语: ‘室内设计有意地模糊了室内与室外的界限。聚集空间以及走道将城市生活带入购物中心内。’

'We hope the commercial space will be adopted as a sort of civic centre, for the reason that it offers a wider range of activities,' says Christian Taeubert, Director of CLOU.

CLOU的总监Christian Taeubert讲到:’我们希望这个商业空间也同时被看做城市空间的一部分并为人们提供一系列丰富的活动。’

Topped with a shed-roofed skylight, the atrium is flooded with indirect natural light that provides outdoor daylighting conditions to the interior gathering spaces. Public furniture at street scale has been distributed around the atrium on multiple levels, allowing comfortable resting spaces for the customers.

continue reading

中庭的天光屋顶使室外的自然光线柔和地渗入室内的聚集空间;街道尺度的公共设施被分散放置于各层之中,为顾客带来舒适的休闲场所。

继续阅读

'Escalators and walkways weave these spaces into a pedestrian network that can lend their support to the developing public domain within Beijing’s Daxing district,' states Jan F. Clostermann, Director of CLOU.

CLOU的总监Jan F. Clostermann讲到:’扶梯和走道将室内空间自然地贯穿一体,形成了一个人行网络,填补了北京大兴区处于发展阶段中的公共区域。’

The 20,000 sqm shopping mall is part of a mixed use development composed of a 124 meter tall office tower as well as a 63 meter tall serviced apartment tower.

About Red Dot Award: The 2018 Red Dot Award has received submissions form 59 countries which were judged by an international jury of recognized experts based on good design and innovation. The award ceremony will take place on the 9th of July at the Red Dot Design Museum located in the Zollverein Coal Mine Industrial Complex in Essen Germany; a UNESCO World Cultural Heritage site.

这个占地20,000平方米的购物中心是综合体的一部分,其中也包括了一个124米高的办公塔楼以及一个63米高的配套公寓。

关于红点设计大奖: 2018年红点设计大奖收到了来自于59个国家的方案提交并从设计和创新的角度由国际知名的专家进行评选。颁奖仪式将于79日在红点设计博物馆进行。博物馆位于德国艾森的关税同盟煤矿工业区内,属于联合国教科文组织评定的世界遗产之一。