CLOU’s 80,000 sqm Vantone Center in Yuhang ‘Future Science and Technology City’ has opened recently, offering retail, office space and SOHO apartments at one destination.

Consisting of one 21-floor office tower and two 100-meter SOHO towers, the development is joined at the base by a three-floor terraced podium that loops around a central plaza. The planning of this project manages to offer pragmatic tenant layouts without sacrificing public space, daylight or scenic views.

位于余杭未来科技城的万通中心近期已投入使用。柯路设计了这座建筑面积80,000平方米,集零售、办公、SOHO公寓于一体的社区型商业综合体。

项目由一座21层的办公塔楼、两座100米等高的SOHO公寓楼,以及三层商业裙楼共同组成。呈阶梯排布的裙楼将主楼串联,在一至三层形成错落有致的室外平台,并在中心处环绕出一个内向的广场。建筑群的布局在满足高层建筑容积的基础上,创造了充足的公共空间,并且兼顾楼间光照、视野无遮挡的需求。

Jan Clostermann, director of CLOU explained: 'Our design purpose was to eliminate under-used spaces and to curate an integrated sense of place.'

柯路总监Jan Clostermann解释:‘减少建筑之间未被充分顾及到的隔离空间,创造具有一定的整体性与‘场所感’的作品,正是我们的设计初衷。’

The curtain wall façade of the three towers features a pixelated pattern with gridded outlines. Some pixels on the office tower pop out as floating bay windows, adding another lively dimension to the building complex and distinguishing it against the vast development in the rapidly changing Yuhang area.

This project accommodates the multifaceted demands of a contemporary lifestyle. While the towers deliver quality workspace and house flexible duplex units, the terraced podium employs multi-level-connected retail spaces, public patios and balconies.

continue reading

三座主楼的外立面纵横排布出格栅式的纹理,办公楼立面的一部分小矩形还向外突出,形成立体飘窗,这些‘凸起’仿佛为外立面增添了一个具有动感与趣味的新维度,显眼的白色线条与‘凸起’让建筑具有相当的标志性。

项目旨在满足人们在此工作、休闲、社交等多线程交汇的当代生活方式。整个建筑群落从平面看蜿蜒曲折,形成向内引导的条条路径,从纵向看则层次分明,错落出足量的商业、公共、居住空间。

继续阅读