The 195,000 sqm mixed use development includes three elements: shopping, entertainment and a residential compound, stretching across three adjacent plots.

In a first design move we imagined a vibrant streetscape filled with events and attractions - a street lined with shops, restaurants, food stalls, playgrounds, green spaces and other elements of the city which we associate with places for social interaction. We strived to create a unique experience of what we love most about taking a stroll through the streets of a city.

Our second move was to place the street up on levels 05 and 06 of the shopping centre, creating an elevated board walk. Two ‘green houses’ made of glass façade on level 5 are the anchor points of themed activities: one functions as a free-play area for kids, whereas the other provides cover to series of F&B terraces and merges with the elevated boardwalk on levels 05 and 06.

占地195,000平米的综合体分布于三个相邻地块,分别用于商业,娱乐和住宅。

我们设计的第一步,是想象一个充满生机和活力的街道,一条有小店、餐厅、大排档、运动场、绿地等社交互动场所的城市小街。我们致力去重建一个在我们所钟爱的在城市街道漫步的非凡体验。

我们设计的第二步则是将所创造的街道从地面提升到空中,放置于购物中心的五层和六层,形成一个空中廊道。两个位于五层的“玻璃温室”成为主题活动的基点:其中一个为孩子们提供自由玩耍的空间,另一个为底层一系列的食品饮料店铺提供了一个顶蓬空间,并且与在五层和六层的空中廊道相衔接。

In essence CLOU envisioned ‘The Greenhouse’ as a commercial civic centre, which offers a wider range of activities in an attempt to actively support the lifestyle and living quality of the surrounding communities!

总体来讲,CLOU将“城市温室”视为一个商业市民中心,为市民提供了广泛的活动娱乐,总而进一步地提升周边区域的生活方式和品质!