Vanke Jiugong

万科旧宫

The Slope

斜坡

‘The Slope’ creates a place for entertainment, where every new visit leads to different discoveries.

Located in the riverside city of Jingjiang at the lower reaches of the Yangtze River, the 62,000 sqm shopping and entertainment complex strives to be a model for a ‘third place’ – an enjoyable gathering spot besides home and work.

CLOU proposes a sloping functional green roof that ramps down to the waterfront park in front, connecting the entertainment centre with its surroundings and the local community. In addition to the retail spaces, the project incorporates both recreational and community functions on the public roofscape; providing an adequate amount of open space to motivate economic, social and environmental value. Cut-out entrances, exterior stairs and escalators, and terraces connect the interior directly with the public roof. By weaving pedestrian pathways inside and outside the complex, the proposal provides unique and distinctive public meeting places for people.

Slotted into the sloping roof, an IMAX cinema extends onto the sloped terrain and connects with a series of restaurants in its vicinity, turning the movie theatre into a 24h urban entertainment centre. 'These spaces provide extra opportunities and when properly designed and cared for, they can assist in bringing communities together,' says Jan F. Clostermann, Director of CLOU.

‘斜坡’创造了一个娱乐空间,人们每一次探索都会有不同的发现。

这个占地62,000平方米的大型商业与娱乐中心坐落于靖江滨江新城,位于长江的下游段,希望成为在家与工作之外人们可以聚集并放松享受的‘第三空间’。

CLOU提出了一个与滨水公园相连的功能性斜坡绿色屋顶方案,使娱乐中心与周围景观和社区贯穿一体。除商业空间之外,该项目也同时在斜坡屋顶上融合了休闲与社区功能,创造了足够开阔的公共空间从而进一步地促进该地区的环境,经济与社会价值。中心入口,室外楼梯与扶梯以及露台直接将室内空间与公共屋顶连接在一起,通过交织穿梭在建筑内外的人行道,该方案提供给人们一个独特的公共集散空间。

横插入斜坡屋顶的IMAX影院悬挑在坡面之上并与一系列餐厅相连,使其成为一个24小时活跃的城市娱乐中心。‘这些空间提供了额外的机会与可能性,在恰当的设计与关照下,他们可以帮助社区融合在一起’,CLOU总监Jan F. Clostermann讲到。

News

新闻

Sep 11

0911

CLOU’s interior design of Chaowai’s House of Jewellery is inspired by the traditional department stores of the 1920’s.

CLOU的佰宝汇珠宝城室内设计灵感来源于20年代传统的百货大楼。

Sep 4

094

Block stripes galore: CLOU’s Shenyang Play Stack interiors – a construction update!

无尽条形走廊:CLOU沈阳叠叠乐室内空间——施工现状更新!

Sep 3

093

As construction completes by the end of September CLOU’s Shenyang Play Stack stands apart in the up-and-coming area of southwest Shenyang.

随着九月底施工临近尾声,CLOU的沈阳叠叠乐将坐落于沈阳的西南发展区。

Aug 13

0813

‘The Cube’ receives distinction by German Design Council at the 2018 Iconic Awards!

‘立方体’获得了德国设计委员会2018年度杰出标志奖的殊荣!

Jul 11

0711

We are excited at CLOU to be among this year’s Architizer Awards finalists!

我们很激动CLOU入围了今年Architizer奖项的最终候选名单!